Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Over VLM / Partners

Partners

VLM is een typische netwerkorganisatie. Op vele manieren werkt de VLM met andere organisaties om de belangen van haar leden te dienen. Op deze pagina vind u enkele van deze organisaties met een link naar hun eigen website.

Onze partners en andere organisaties waarmee wij samenwerken

 • Agentschap NL
  AgentschapELIlogo
  Agentschap NL is 15 januari van start gegaan. Agentschap NL komt voort uit de samenvoeging van de EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem.

  Lees meer
 • Cleantech Holland
  Cleantechhollandlogo
  Cleantech Holland is het Nederlandse exportplatform voor duurzame technologische producten, concepten en innovaties.

  Lees meer
 • Enterprise Europe Network
  Enterprise_Europe
  Het Enterprise Europe Network is een groot Europees netwerk met meer dan 550 partners in 40 landen.
  Het netwerk is een initiatief van de Europese Commissie en is opgericht ter ondersteuning van het MKB bij Europese samenwerking en innovatie.

  Lees meer
 • Milieuhulp.nl
  Milieuhulp_150x65
  Milieuhulp is een initiatief van De Natuur en Milieufederaties, Vereniging Milieudefensie en MOOI Informatiebeheer.

  Lees meer
 • Vereniging FME
  logo FME
  De Vereniging FME is de ondernemersorganisatie voor de technologisch-industriële sector. De bedrijvigheid in de sector betreft engineering, productie, handel, industrieel onderhoud en industriële automatisering. Bij FME zijn ongeveer 2.750 lidondernemingen (metaal, kunststof, elektronica en elektrotechniek) met 260.000 vaste medewerkers aangesloten.

  De totale omzet van de leden is 79 miljard euro. Daarvan wordt 59% in het buitenland behaald. FME behartigt de belangen van de lidbedrijven (nationaal en internationaal) en verleent hen diensten op sociaal, economisch en technisch gebied. Bij FME zijn 150 brancheorganisaties aangesloten. FME heeft, inclusief brancheorganisaties, 235 medewerk(st)ers met specialistische kennis op vele terreinen in dienst.

  Lees meer
 • Aqua Nederland
  Aquanederland
  Aqua Nederland is de branchevereniging voor de waterbehandelingssector en richt zich op ‘waterzorg’ in de meest brede zin van het woord. De vereniging is opgericht in 1990 en heeft ruim 65 leden.
  Onder waterbehandeling verstaan we, het in positieve zin beïnvloeden van de waterkwaliteit voor industriële en/of consumptieve doeleinden door middel van kennis, apparatuur en milieu verantwoorde producten.

  Lees meer
 • Dutch Waste Management Association
  DWMA
  The Dutch Waste Management Association (DWMA) represents the national and international interests of waste companies active in the Netherlands. With more than 50 members, the DWMA is an important discussion partner for government departments, regional and local authorities and other organisations.

  Lees meer
 • EUCETSA
  Eucetsa1
  In 1999 is de Europese organisatie van leveranciers van milieutechnologie (EUCETSA) opgericht door diverse nationale brancheverenigingen, teneinde de totstandkoming van Europese Richtlijnen actief te volgen ten behoeve van de leden. EUCETSA is nauw betrokken bij het WSSTP (Water Supply and Sanitation Technology Platform) dat de basis wordt voor de subsidieregeling Kaderprogramma FP7. EUCETSA heeft goede contacten met de Europese Commissie opgebouwd. Hiernaast is EUCETSA zeer actief in de projecten Testnet, Techneau en AirTV.
  De website van EUCETSA vindt u op www.eucetsa.com.

  Lees meer
 • NWMP
  NWMP
  Eind november 2008 is de stichting Netherlands Waste Management Partnership, afgekort NWMP, opgericht. De stichting is een zogenaamde publiek private samenwerking, waarin de gehele afvalketen vertegenwoordigd is.
  De stichting heeft tot doel om de samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de Nederlandse Overheid te bevorderen, teneinde de gezamenlijke positionering van Nederlandse kennis en kunde op het gebied van afval en aanverwante terreinen bij opdrachtgevers in internationale markten te bevorderen. Naast de export wordt hiermee het milieu bevorderd en de duurzaamheid gestimuleerd.
  Kort samengevat: een duurzame samenwerking tussen Overheid en bedrijfsleven om de internationale business te stimuleren voor het Nederlandse bedrijfsleven in de afvalketen.

  Lees meer

Uitgelicht

Agenda


Zoeken